Veikkaanpa, että tällainen epämääräinen olo ja huolestuneisuus vaivaavat monia syöpää sairastavia kohtalotovereitani. Eilen herättyäni vielä tuntui hyvältä, otin vahvaa kipulääkettäni reippaasti ja se tuntui tehoavan kerrankin oikein hyvin. Ehkä liiankin hyvin, sillä yhtäkkiä heräsin huomaamaan selkeät virtsatietulehduksen oireet. Muutaman puhelun jälkeen sain puhelinreseptin omaan apteekkiin ja illansuussa jo otin ensimmäisen antibiootin. Hankala oloni oli mielestäni hyvin selitetty, mutta ihmettelin pahoinvoinnin tunnetta. Istuskelin eilen kuitenkin pitkään paikoillani lueskelemassa blgogeja kunnes vatsaa väänsi niin että oli lähdettävä - oksentamaan.

Hyviä ehdokkaita pahoivoinnille on liikaa: 1.se kipulääkkeeni, Oxunorm, jonka yleinen sivuvaikutus pahoinvointi on 2. kappas vain, antibiootinkin haittavaikutusluettelossa mainitaan oksentelu 3. mies toi kaupan grillistä valmiin broilerin, josta minä söin eniten... Tänään kun pohdin mahdollisia lounasvaihtoehtoja, ei varsinkaan tuo broilerinloppu saanut paljon ääniä, päinvastoin.

Tänään olo on edelleen epämääräinen, syöminen ei houkuttele, teetä ja leipää, viili. Päätin jättää kipulääkkeen nyt vähemmälle ja selvitä pelkällä Panacodilla, ja antaa antibiootin hoitaa se oletettu tulehdus, kuurikin on vain kolme päivää. Pysyttelen aloillani ja kestän jalkojen kolottelut. Tylsältä tuntuu se vaihtoehto ettei tuo lääke sopisi lainkaan, asian testaaminen ei kovin innosta. Neljäs vaihtoehto tietysti on se, että antibiootin ja kipulääkkeen yhteisvaikutus aiheutti pahoinvoinnin.

Perustaudin ollessa se mikä on, tuntuu heti tällaiset tavalliset pikkuvaivat kurjemmilta ja huolestuttavimmilta. Ilmeisesti pahoinvointi on kuitenkin lääkkeiden aiheuttamaa, onneksi olen säästynyt pahemmilta oksenteluilta, sytostaattitiputuksissa olevat kertovat paljon pahempaa. Tämänpäivän epämääräinen olo saa kuitenkin sen aikaan, etten ystävänpäivätervehdyksiä lähettele kuten olin hieman suunnitellut. Epämääräistä olotilaa ei huojenna myös eilen saatu kutsukirje seuraaviin tt-kuviin.

Aurinko kuitenkin säteilee tänään, sää ei ole lainkaan epämääräinen. Eikä epämääräiseltä näyttäneet lainkaan kesäiset kuvat täältä kotinurkiltani googlestakaan Ilta-Sanomien sivuilta nappasin hyvät ohjeet, joilla pääsi kurkkimaan minne halusi. Meidän takapihalla näkyi olevan auringonottotuoli vailla istujaa, ja etupihankin puut ja pensaat ovat kasvaneet juuri niin peittäviksi kuin olen toivonutkin. Lähikaduilla ei liikkunut ketään, tutut koiranulkoilutusreitit piti tarkistaa, emme näy missään eikä naapuritkaan. Ei lainkaan epämääräisen näköistä seutua. Lapsuudenkodin pihakujallekin pääsi kurkistamaan, tosin maisema oli vaihtunut syksyiseksi, mutta lakeuden pellot näyttivät niin avarilta.