Terveisiä kirkosta! Märkä maa ja sateinen sää saattelivat kirkkomatkalle, jouluvalot vilkuttivat toivorikkaina, että toisenlaistakin säätä on lupa toivoa. Täydessä kirkossa oli mukava laulaa adventin virsiä, varsinkin Hoosiannaa. (Toivottavasti kukaan ei närkästynyt yskästäni, joka vaivaa laulamisen rasituksesta. Possuflunssaa en levitellyt, ihan tarttumatonta tautia tässä podetaan.)  Hoosiannahymnin löydät vaikka täältä, jos se on jäänyt vielä väliin. Näppää auki ja laula sydämesi pohjasta!

Kaikissa kunnon adventtikalentereissa aukeaa ensimmäinen luukku jo 1.adventtina ja täälläpä teille sellainen. Talsan Tontun seikkailuja aion minä ainakin seurata. Käyttöohje kannattaa lukea, Tonttu ilmestyy näköjään milloin ilmestyy, vielä en ainakaan minä saanut luukkua auki, ehkä Tonttukin on kirkossa. Käyttöohjeessa on linkki vanhoihin joulukalentereihin, joita jo kävin kurkkimassa uutta odotellessa.

Sitten joulukuun ensimmäisenä aukeaa monikin kalenteri, minä olen jo useana vuonna seurannut Positiivareiden joulukalenteria, suosittelen, ellet ole jo tutustunut. Joulukalenterit kannattaa merkita suosikkeihin niin löytyvät joka päivä. Ja ehkäpä nämä minunkin kirjoitukseni käyvät eräänlaisesta joulukalenterista, ainakin on aikomuksena kirjata ylös joulunodotusmietteitä joka päivä.

Kun nyt tästä näyttää tulevan tällainen linkkivinkkikirjoitus, niin jatketaanpa edelleen. Joulukirkon tunnelmiin pääset tietenkin Joulukirkko-sivuilla. Jos taas pidät enemmän rauhaisasta kappelista, niin sellainenkin löytyy täältä.

Kynttilän sytyttäminen luo tunnelmaa. Taatusti paloturvallisesti kynttilän voit sytyttää klikkaamalla kuvaa. Pieni liekki tänään syttyy, tänne synkkään maailmaan...

"Nyt sytytämme kynttilän, se liekkiin leimahtaa.

Me odotamme Jeesusta, seimessä nukkuvaa."

Hyvää adventtia sinulle lukijani ja matkakumppanini!