Viime viikon tehokkaaseen toimintaan kuului myös kyynärsauvojen haku terveyskeskuksen apuvälinelainaamosta. Ajattelin, että lopetanpa jahkaamisen ja haen sauvat tuekseni ja turvakseni ulkonaliikkumiselle. Kuvittelin, että toinen sauva sijoittuu aamujani helpottamaan sängyn viereen ja toinen ulko-oven pieleen ulkoiluun houkuttelemaan. Luulin myös, että käyttöönotto olisi tahmeaa ja tuskin muistaisin koko sauvoja ennenkuin olen itseni punnertanut ylös vanhaan tapaan hitaasti kiihdyttämällä. Osaan yllättää itseni: sauva onkin tarttunut mukaan ihan mielellään. Pienen kokeilun jälkeen nimittäin totesin parhaan helpotuksen saavani oikean polven rasituksen helpottamisella, siis sauva vasempaan käteen. Koska oikea käsi jää näin vapaaksi, onkin liikkuminen ollut sujuvaa vaikka toisessa kädessä kulkisi jotain mukana, usein se on kännykkä.Siis huoneesta toiseenkin olen sauvaani kuljetellut, vaikka edelleen muutaman askelen otto ihan omin jaloin on paljon nopeampaa kuin sauvasta tukea hakeminen.

Mikään sauva ei auta ulkovaatteiden pukemisessa, toppahousut ja kengät on kumpikin sujautettava jalkaan jalkaa nostaen. Ollapa vielä lapsi ja joku toinen pukijana. Tai edes sparraajana, hienosti jaksoit pukea villaista ylle kun on noin kylmä! Taisimme olla ulkona hupaisa näky, koira ja minä sauvoineni. Koira oli erityisen ilahtunut ulospääsystä, minun kanssani kävelyssä on bonuksensa! Se osoitetaan ylimääräisenä hyppelynä polulta lumeen ja takaisin. Jokainen erkaneva polku metsikössä oli myös haisteltava. Tai halusiko koira näin osoittaa ylivertaisuutesa nelijalkaisena otuksena, kun minä joudun kahden vaivaiseni tueksi ottamaan apukepin? Minä paarustin menemään tasaista tahtia, ruskea villakasa pyyhälsi edessä, takana, sivulla, hyppeli ja haisteli. Saa sitä taas sisällä nukkua.

Vatsatauti saapui tuhoamaan viikonlopun riennot, mies on potenut koko viikonlopun ja me muut olemme varpaisillamme. Kumma miten se vaikuttaa heti kaikkien ruokahaluun, jos vain yksi perheessä oksentelee. Tähän liittyy vielä kuumeiluakin. Onneksi meillä on valmiina iso arsenaali kipu- ja vatsalääkkeitä. Viikolla käynyt vieraani toi ystävällisesti pullien sijasta kukkia ikäänkuin aavistellen tulevaa. Vuoden ensimmäiset tulppaanit hehkuvatkin houkuttelevasti yhä pöydällä. Muuta houkuttelevaa siellä ei sitten olekaan.