Havahduin tässä eräänä päivänä katselemaan miten yöpöytäni on muuttunut. Ennen sen sai vaivatta siivottua, vaikka tottakai siihen kerääntyi yhtä ja toista, mutta enimmäkseen se oli kirjapinojen kuormittama. Nyt kaikki on toisin. Nenäliinoja, huulirasva, jalka- ja käsirasva, eri rasva haavalle, sekä saamani kokeilurasvatuubit, korvatulpat, vesipullo, särkylääkeitä - eri vahvuuksilla, verenpainemittari, xylitol-pastilleja sekä apteekin että tavallisia, Bepanthen imeskelytabletteja, nukahtamislääkettä. Lisäksi niitä kirjoja, jotka tosin ovat päätyneet enimmäkseen lattiapinoon, juuri nyt Viivin ja Wagnerin ystäväkirja päällimmäisenä (Kiitos antajalle!). Täytyisi varmaan hankkia seinän kiinnitetty lamppu, nykyisen jalka on yli 5 cm halkaisijaltaan ja vie pöytätilaa, kaatuileekin herkästi. Yleensä jotain kaatuu ja putoaa kun hapuilen vaikka vettä. Tänään levisi xylitol-pastillit lattialle. Koiranomistajat tietävät, että niitä oli sitten noukittava huolella pois. Seinään kiinnitetty lamppu tietenkin valaisisi aarteeni heti. Älkää antako hyviä neuvoja, yöpöydässäni on laatikko, osa on sijoitettu sinne. Ja huom. olen siivonnut sen laatikon tässä sairastellessani. Ja lääkkeitä, niitä sitten löytyy pienen apteekin verran. Ehkä voisi olla hieman järjestelmällisempi. Antakaa mieluummin vaikka joku mitali, siitä että saan kuitenkin ne kaikki mahdutettua pikkuiselle pöydälle.

Kun nyt olen lähtenyt tälle sänkykamariavautumisen tielle niin kerrotaan vielä että nukkumiseen olen kehittänyt neljän tyynyn tekniikan. Polvet eivät kipeydy niin kovin kun niiden väliin sijoittaa ohuen pikkutyynyn. Selän taakse on oltava iso tukeva tyyny, pään alle ainoa oikea Tempur-tyynyni, mutta lukemista varten tarvitsen pehmeän lisätyynyn, joka toimii myös mainiona pimentäjänä jos vieruskaveri haluaakin pitää lukuvaloa. Eikös aika hyvin, kun leikkauksen jälkeen käyttämäni viides tyyny on jo jäänyt pois?

Onneksi nyt ei ole ollut tarvetta käyttää lepolastoja käsissä öisin. Ne odottavat toimeliaampia päiviä.

Ja lopuksi, kyllä, tämä aamu on parempi kuin eilinen. Parempi kuin moni aamu moneen päivään. Lykkään suihkuun menoa peläten että illuusioni vahvemmasta olosta särkyy ja olen taas ihan yhtä romuna kuin eilenkin. Kuin heikoilla jäillä kävelisi. Yöpöytävarusteet kyllä riittävät turvavälineiksi.