Minä nukuin keskeytymättömät 6-7 tunnin unet! Luksusta. Vaikka aika myöhään istuin täällä kirjoittelemassa pateettisesti peloistani ja yksinäisyydestä. Iltalukemiseksi vielä luin lisää rankkoja tekstejä. Nenäliinojen kulutuksesta on näemmä päivittäin pidettävä huolta. Sorry, jos olen kirjoituksillani aiheuttanut joillekin kulutuspiikkejä! No, eilinen tekstiviestittelijä ilmoitti, että heillä se on nyt kohdallaan kun oli lueskellut täällä. Jos ja kun opin tekemään noita kirjoituskategorioita, voisin lisätä sinne jonkinlaisen nenäliinaindeksin varoitukseksi. Pelkojen käsittely siis poisti pelkoja, mikä tuli todistettua.

Hyvin nukuttu yö karkottaa paljon pelkoa ja huonoa oloa. Samoin ilo ja tyytyväisyys kaikesta eilen kohtaamastani rakkaudesta tekojen muodossa. Vaikka on vaikea pyytää apua ja vastaanottaakin sitä, niin tässä vaiheessa jäljellä on silkka ilo.

Eilen ensimmäinen ruusupuskan juuren krookuksista avasi silmänsä aurinkoon. Mummin kukkatervehdys meille. Myöhemmin vielä löysin ensimmäisen valkovuokon avautuneena. Kukat ovat kuin ihme, jota itsellenikin odotan tapahtuvaksi.

Millaisia kukkia haluan istutettavaksi kuistin kukkalaatikoihin? Kysyttiin kohteliaasti eilen ja olin ihan typertynyt kun en osannut kunnolla vastata. Värit ja lajikkeet vain vilisivät silmissäni jotenkin merkityksettöminä. Nyt aamulla sen ymmärsin: haluan niin kovasti vain parantua ettei sen rinnalle mitään muuta haluamista mahdu. Kaikki energiani keskittyy ja sitoutuu siihen. "Mitä välii?" on kuulunut usein nuortenkin suusta, tällä tavallako minun piti oppia ymmärtämään heitä paremmin? Samoin käy ruoan suhteen. Miten usein onkaan kysytty mitä oikein haluaisin enkä osaa selkeästi vastata. Mainittakoon vielä ennenkuin läheiseni ehtivät huomauttamaan, että mielipidettä melkein kaikesta on kyllä aikoinaan löytynyt ja olen osannut ihan pyytelemättäkin niistä kertoa, - ehkä joskus jopa tyrkyttämiseen ja väärän valinnan arvostelemiseen asti.

Sairaanhoitajan vastaanotolla aloitetaan lääkkeen otto tänään. Lueskelin sivuvaikutuksista ja tunsin heti saavani kaikkia niitä tai ainakin olin ihan varma että niin käy. Palaan varmaan iltapäivällä raportoimaan. Ystäväni kannusti, että se on kuin benjihyppy, luota vain että heidän järjestelyt kantaa. Joo niinhän se menee. Mutta en ole ikinä halunnut tehdä yhtäkään benjiä ja jo niiden katsominenkin on vääntänyt mahanpohjaa ikävästi.