Tänä aamuna kuuntelin Kuustosen Mikon mukavaa haastattelua radiosta. Sitten soitettiin laulu Pysy lujana nyt, jonka hän oli tehnyt isälleen. Mikko lauloi sen suoraan sydämeeni:

                                         Et sinä kuolemaa pelkää

                                         luopumista vain

                                        Ei tänään elämä käännä selkää

                                        siltä aikani sain

                                        Pysy lujana nyt

                                        vanha ja väsynyt

                                        Työ on tehty

                                        lepää vähän nyt...

Pysy lujana nyt kaikui pitkin päivää mielessäni, ja vielä vahvemmin: ei tänään elämä käännä selkää, kuin lupauksena. Luulin sen tottakai tarkoittavan, että hyviä uutisia saan kuullakseni. Vaan toisin kävi.

Nyt vasta täytyykin pysyä lujana: syöpäkasvaimissa näkyi kaikissa kasvua 10-20% entisestä ja uusia löytyi vatsaliepeestä sekä yksi keuhkosta. Vatsassa on nestettä. Lääke ei siis enää tehoa, aluksihan vastetta saatiin. Nyt muutetaan hoitolinjaa: sytostaatti aloitetaan. Munuaissyöpää tuntevat saattavat kohahtaa, tämä on nyt minun tapaukseeni räätälöity ratkaisu vaikka ei tavanomainen munuaissyövässä. Minun tautimuotoni on papillaarinen, eikä vastaavia ole kovin vertailtaviksi.  Tiputukset ovat kerran viikossa kolmen viikon ajan, sitten tapaan lääkärin ja päätetään jatkosta.Tämä on kolmas hoito, jota minulle aloitetaan.  Uskon ja toivon varassa edetään. Ei elämä tänään käännä selkää, lauloi Mikko, Päivän Sanasta luen: Täyttäköön Herra kaikki sinun pyyntösi. Ps. 20:5  Pyydän hartaasti taas, ja varmaan moni kanssani että tämä hoito  tehoaisi.