Hyvän huomenen tervehdys jokaiselle lukijalleni! Häkellyttävältä tuntuu kun vilkaisin eilistä tilastoa sivullani kävijöistä, uusi ennätys syntyi taas, 159 käyntiä eilen! Toki ymmärrän, että uutisarvoa oli lääkärikäynnilläni ja varmaan moni kävi kurkkimassa useamman kerran, mutta silti hämmästyttää. Jotenkin tunnen jokaisen sivuni avauksen kuitenkin lämpimänä tervehdyksenä itselleni. Eilen 159 kertaa joku on varmasti ajatellut minua! Olette antaneet aikaanne. Ja moni on pukenut sanoiksi ajatuksensa kommenteissa, sähköposteissa, tekstiviesteissä, puheluissa ja jopa tulemalla minua tapaamaan. Ja sitten valitetaan etteivät ihmiset välittäisi toisistaan! Kommenteissa esiintuotu ajatus arkienkeleistä on tullut minulle todeksi. Toivottavasti tekin vastaavasti kohtaatte jotain hyvää elämässänne.

Kaikkien näiden hyvien ajatusten kannattelemana olen aloittanut tämän odotetun uuden lääkkeen. Englanninkielellä markkinoija kertoo siitä näin ja nyt elokuussa se sai EU:ssakin myyntiluvan, josta uutisoitiin esim. täällä. Olen tekstissä mainitun lääkärin potilaana, joten hyvissä käsissä taidan olla. Välittömiä vaikutuksia ei ole havaittavissa. Kunpa olo kohenisi ja saisin hieman enemmän voimia. Niin täpinöissäni taisin olla tästä aamusta että vallan unohdin aloittamani vesijumpan! Minun kalenteriini ja mieleeni ei mahdu kovin monta asiaa yhdelle viikolle, tämä viikko taisi täyttyä jo heti alkuunsa? Tosin kaipasin myös aamua, jolloin ei ole kiire minnekään, eikä kipuilutkaan eri puolilla kehoa herätessäni ensimmäisenä tuoneet liikuntatarvetta mieleen. Totta puhuakseni vasen polvi ei edes kestänyt kävelyä heti alkuun ylös noustuani. Panacodeja on lupa syödä melkoinen määrä päivässä.

Koska lukijoinani on kovin välittäväistä väkeä, haastan osallistumaan tähän. Anna mulle aikaa, pyytää nuoret. Oma nuoreni huomautti tästä nuoren ja aikuisen päivästä jo eilen ja toi iloisesti sen esiin: pari tuntia kivaa tekemistä yhdessä äidin kanssa tuntui tärkeältä ja innostavalta. Tässä suhteessa sairaslomalainen äiti tuntee huonoutta, läsnäoloa on paljon, mutta tämä läsnäolo pitää sisällään ylimääräistä painolastia. Omaa lasta haluaisi suojata isoilta murheilta ja antaa huolten olla sopivasti vain omaa minää ja tulevaisuutta koskevia, niissäkin on riittävästi haastetta. Omat nuoreni tarvitsisivat myös arjen enkeleitä, viisasta tukea nyt, kun oman äidin tarjoama tukipilari taitaa heidän silmissään näyttää kovin hauraalta. Rohkeutta ja kannustusta etsiä ja toteuttaa oman elämänsä suuntaa he tarvitsevat yhtälailla kuin minäkin.

Toisista välittämiseen antaa hyvän ohjeen Päivän Sana tänään. Mutta olkoon jokainen ihminen nopea kuulemaan, hidas puhumaan, hidas vihaan. Tuolla reseptillä luulisi nuoren ja aikuisen päivän onnistuvan, varsinkin kun siihen sisältyy nuoren pommiin nukkuminen.