Mikä maa mikä kieli? Miten ihmeessä minä ymmärtäisin miten nämä lääkkeeni toimii kun en edes osaa siitä kirjoittaa ilman mallia, sujuvasti lausumisesta puhumattakaan. Jos jotakuta kiinnostaa niin  varsinkin tuossa linkissä www.aiheenasyopa.fi on laajasti munuaissyövästä ja tämän täsmälääkkeeni vaikutustavasta. En itse tässä vaiheessa yritä sitä edes kuvailla enempää, hämärä ymmärrys asiasta kyllä on. Ihan niinkuin uudesta kielestä osaa alkeet ja sillä sitten rohkeasti on jo pärjäävinään. Lääkkeeni tuotenimi on Sutent. Ja kyllä, se on kallis. Aika iloisesti ajattelen nyt maksamiani veroja, monessa maassa potilaat joutuvat myymään omaisuuttaan saadakseen asianmukaista lääkitystä.  Kelakorvaavuutta odottaessa sain aloituspakkauksen sairaalasta tänään kotiin. Ja luennon haittavaikutuksista ja mitä sitten, jos sitä, ja mitä sitten jos tätä.

Lääke otetaan päivittäin ja tein päätöksen että otan sitä iltaisin kuuden maissa. Ei olisi ainakaan haitaksi silloin laittaa käsiä ristiin. Toivotaan että haittavaikutukset olisivat minimaaliset ja hyödyt maksimaaliset.

Tämän päivän tukihenkilöni on mainittava. Aikuiset veljenlapset, joita olen nuorena hoidellut paljon, konkreettisesti talutellut ja sylitellyt, olivat nyt vuorostaan hoivaamassa minua. Helsingin paras taksikuski halaa potilaansa sairaalan ovella niin että palvelu kateellisena huomataan. Ja siskonsa kiirehti muualta omista töistään pitämään tädille seuraa. Ensimmäinen syöpäklinikalla käynti ilman kyyneleitä! Olen niin ylpeä teistä, että saan olla tätinne. Kuten myös kummitytöstäni, joka eilen lähti omaan kotiinsa takaisin. Kun ensin jääkaappi oli pesty puhtaaksi ja ladattu täyteen ruokaa. Kiitos on tähän aivan liian pieni sana.